Søvnproblemer og søvnløshed kan ramme alle

De fleste mennesker oplever udfordringer med søvnen i længere eller kortere perioder af deres liv. Det kan være i form af manglende, forstyrret eller afbrudt søvn gentagende gange i løbet af natten.

Den slags søvnforstyrrelser er ret almindelig i perioder hvor du kan være presset af for eksempel øget belastning på arbejdspladsen, tab, stress, smerter, sygdom eller store forandringer i din livssituation.

Jeg ser mange klienter i min behandling der kommer med sove problemer.

Søvnbesvær kan blive akut

Søvnproblemet bliver først akut når det går til en permanent tilstand fra noget der har været midlertidigt. Du kommer med andre ord ind i en ond cirkel hvor din søvn måske er kort og uregelmæssig.

Kvaliteten af din søvn bliver dårlig.

Måske begynder du at fokusere så meget på din manglende søvn at du udvikler en angst eller bekymring for at du ikke kan sove at det bliver selvforstærkende og du kommer ind i en dårlig spiral.

Søvnproblemer og søvnløshed påvirker livskvaliteten

Din livskvalitet vil over længere perioder med søvnproblemer eller søvnløshed og dårlig søvnkvalitet eller for lidt søvn blive stærkt påvirket.

Søvnudfordringen kan være fysisk betinget, men oftest er det på grund af tanker, følelser eller sanseligt.

Det er i den slags situationer du har brug for behandling der kan hjælpe dig til at komme tilbage på ret spor og et sundere søvnmønster der gavner din krop og din mentale tilstand.

Søvnproblemer

Søvnproblemer har mange navne og kaldes også nogle gange for søvnforstyrrelser, indsovningsbesvær og søvnløshed, den latinske betegnelse er insomni.

Indsovningsbesvær og søvnløshed komme til udtryk på mange forskellige måder:

Fysiske og kropslige søvnproblemer

Der kan også ligge andre mere fysiske problematikker bag en dårlig søvn som for eksempel snorken eller søvnapnø. Andre problemer kan være uro i benene eller endda kramper. Det kan også være værd at kigge på dit væske og vitamin indtag i løbet af en dag samt motion.

Oplever du nogle af disse symptomer kan det oftest afhjælpes med Kranio Sakral terapi eller en psykomotorisk behandling også kaldet afspændingsbehandling, eller en kombination af begge.

Alt efter hvordan din situation ser ud vil jeg ofte bruge flere tilgange til at løse det jeg oplever, ligger til grund for problemet. Ofte vil din situation også støttes med essentielle olier under behandlingen.

Olierne kan også bruges til at støtte op om søvnen.

sidder på kanten af sengen med søvnproblemer

Kranio Sakral Terapi kan afhjælpe søvnproblemer og søvnløshed

Behandlingen med Biodynamisk Kranio Sakral terapi (BKST) er ofte meget effektiv mod ubalancer og spændinger i både krop og sind.

Behandlingen giver ofte ro i kroppen efter få behandlinger da den beroliger nervesystemet.

Søvnen er en vigtig og essentiel funktion for at menneskekroppen fungerer, både fysisk og mentalt, og for børn er den især vigtig for udviklingen af barnets hjerne, den generelle udvikling og velvære i det vågne timer.

Søvnproblemer som voksen

Som voksen med søvnproblemer har vi ofte en tendens til at lade stå til, også med vores velbefindende. Derfor går der længere tid før vi erkender problemet og tager handling på det. Ofte rigtig mange år.

Vi tillægger den dårlige søvn udefrakommende faktorer som for eksempel jobsituation, udefrakommende pres eller smerter i kroppen.

Oftest skal vi kigge på meget mere i os selv og vores tanker og mønstre.

Det kan derfor betyde at det kan kræve flere behandlinger end det måske normalt vil tage for at komme til bunds og få løst op for det dybereliggende problem.

Behandling af søvnproblemer hos børn (fra helt små til store børn)

Jeg har mange børn der kommer med udfordringer med søvnen og af mange forskellige årsager.

For eksempel:

For dem alle gælder det, at jeg sammen med forældrene kigger på deres søvnmønster og får spurgt ind til hvordan barnets daglige liv er og hvordan familien fungerer i det der kan være både fysiske såvel som psykologiske årsager og spændinger til en dårlig søvn.

Under en behandling er mindst en af forældrene med inde i behandlingslokalet. I særlige tilfælde kan anden omsorgsperson være der i stedet for forældrene. På den måde kan barnet føle sig tryg.

Jeg beder om at I selv tager noget med som baby eller det større barn kan ligge/sidde på, for at have noget velkendt med som også kan give tryghed samt evt. eget legetøj.

Det er mest optimalt at der kun er det barn der skal behandles med til behandlingen.

Det kan ske at barnet falder i søvn undervejs i behandlingen, det gør ingenting da Kranio Sakral Terapi også virker selvom barnet er faldet i søvn.

Ofte stillede spørgsmål og svar i forbindelse med søvnproblemer

Desværre er der mange der lider af søvnproblemer i Danmark. Ifølge Sundhed.dk lider ca 10-15% af voksne af kronisk søvnbesvær og der er stigende med alderen.

Omkring 1/3 af voksne har problemer med søvnen i perioder.

 

Det er altid svært at sige præcist hvor mange behandlinger det kræver for at løse op for søvnproblemer, eller andre problematikker for den sags skyld. Årsag til søvnudfordringer kan være mange og ligge mange år tilbage, for nogle helt tilbage til fosterstadiet.

For nogle er en behandling nok men for de fleste kræver flere behandlinger. Så det kan være alt fra 1 til 3 behandlinger og for nogle skal der løbende behandling til.

Derfor kan det være en god ide at investere i et klippekort. Spørg endelig, hvis du er i tvivl om hvad du skal vælge.