Har dit barn ondt i nakken og skuldrene?

Barn + IPap – Mobil + Dårlig siddestilling =
ondt i nakken og hovedpine

Hvis vi ikke er opmærksom på det, tror jeg at vi får en generation, hvor ALT for mange får problemer med ”Ipad- mobilnakke” med ondt i nakken og hovedpine.

En generation der er vokset op med alt for mange timer foran en Ipad/tablet og mobil. Dette kombineret med en dårlig siddestilling og manglende bevægelse giver stor belastning på deres nakke.

Der er en stor stigning af børn, som kommer i behandling for enten hovedpine, ondt i nakken og ryggen. Ofte er det på grund af dårlig siddestilling i forhold til brugen af Ipad/tablet eller mobil.

Der er en stigning på 47% af de store børn (10-14 år) og 33% af de mindre børn (5-9 år). Disse børn kommer til behandling med ondt i nakken.

Mange børn sidder i lang tid med næsen foran en tablet eller mobil både i fritiden. Ikke kun hjemme, men også i skolen/daginstitutionen. Flere og flere skoler samt institutioner har indført tablet som en del af indlæringen.

Ekstrem dårlig kropsholdning

Fuldstændig krøllet sammen i kroppen, hænger rigtig mange børn over deres Ipad. Hovedet hænger som om det var tabt, ryggen holdning er som et skildpaddeskjold. STAKKELS NAKKE og ryg bliver total overbelastet af hovedets vægt i denne position samt ryggens stilling.

Av av, krop!! Resutat, ondt i nakken og hovedpine.

Børn har en naturlig tilgang til at mærke kroppens signaler og reagere på dem. Dit barn vil derfor ofte ændre stilling, for at sidde, stå eller ligge bedre.

Det vil sige lige, lige indtil vi voksne fortæller dem, at de skal undertrykke de signaler de mærker, for at tilpasse sig familiens og omverdens ”normer”.

Har du hørt dig selv sige til dit barn: ”Sid nu stille på den stol” eller ”Sæt dig nu ordentligt”?

Jeg kan godt høre mig selv sige det ind imellem. Specielt når jeg er træt og min søn under aftensmaden, rejser sig op fra stolen, hver gang han skal fortælle noget, for så skal han vise det med hele kroppen.

Det er jo egentlig dejligt, men også meget forstyrrende.

pige med ipad nakke ved bord

Tilbage til Ipad eller mobil

Hvorfor sidder børnene (og voksne) så dårligt med en tablet og med en mobil?

Er det fordi at børnene har lært, at overhøre deres krops signaler? Eller fordi børns motivation er større til at fortsætte et spændende spil, end til at mærke at nu føles det ikke længere godt i kroppen, at sidde som de gør?

Så hvad skal vi gøre??

  • Tag Ipad’en eller mobilen fra børnene, sende dem ud og bruge kroppen? Det kunne da være en god idé for at undgå Ipad-mobil nakke.

Eller:

  • Hjælpe dem til at sidde bedre, når de bruger en Ipad eller mobil, så de undgår så mange spændinger og overbelastningsskader i kroppen?

Hjælp børnene til igen at mærke, hvornår de sidder godt og hvornår de sidder dårligt og reagere på det. Jeg synes det er en rigtig god idé at minimere børnenes brug af mobil/tablet og opfordre dem til at bruge kroppen for at undgå Ipad nakke.

Har du lagt mærke til…..

  • hvordan dit barn sidder på en stol eller i en sofa?
  • Hvordan ser det ud, når barnet sidder med en Ipad/mobil??
  • Hvordan er hovedets stilling?
  • Hvordan sidder barnet med sin ryg?

 

Hvad er det der præcist sker og hvorfor får de ondt i nakken?

Et hoved er tungt i sig selv, ca 4-5 kg og er det lige over kroppen kan muskler og knogler bære vægten. Men for 15 grader vi bukker hovedet fremover øger vi vægten og dermed belastningen af musklerne og knoglerne.

Ved 15 grader vejer hovedet 12 kg, 30 grader = 18 kg, 45 grader = 22 kg og 60 grader 27 kg.

Det er en voldsom belastning for musklerne over længere tid!

Der skal ikke så meget til at ændre den dårlige holdning

… det svære er at få øje på det, vide hvad man kan gøre og ændre vanen. Og vanens magt er stor, så der skal mange gentagelser til, barnet skal gøres opmærksom på det mange gange.

 

DET DU OGSÅ NEMT KAN GØRE ER AT:

  • hold Ipad/tablet eller mobil oppe i øjenhøjde
  • læg dig ned på maven med telefonen eller Ipad’en foran dig
  • anskaf en holder eller stativ til Ipad’en, så skal du ikke bukke hovedet for at se på skærmen.

 

HVIS SKADEN ER SKET – BESTIL TID HER TIL EN BLID BIODYNAMISK KRANIO SAKRAL TERAPI BEHANDLING AF DIT BARNS IPAD NAKKE.

LÆS MERE OM BEHANDLINGEN MED KRANIO SAKRAL TERAPI

Følg en god behandling på de sociale medier