Hvad er Biodynamisk Kranio Sakral Terapi?

Biodynamisk Kranio sakral terapi også kaldet KST, er en fysisk blid behandlingsform, hvor klienten knapt mærker behandlerens tryk. Ofte oplever

klienten at denne behandlingsform går dybere i kroppen end ved mere fysiske behandlingsformer og end almindelig Kranio Sakral Terapi.

I Biodynamisk Kranio sakral terapi arbejdes der blandt andet med bedring af centralnervesystemet samt at løsne spændinger og rette op omkring skævheder/ubalance i kroppen. Gennem behandlingen kan der løsnes spændinger i muskler, bindevæv og led omkring kraniets- og ansigtets knogler, hele rygsøjlen samt korsben og haleben, men behandlingen kan foregå på hele kroppen.

Biodynamisk kranio sakral terapi

En behandling med Biodynamisk Kranio sakral terapi eller KST er individuel fra person til person afhængig af henvendelsesårsag og den enkeltes krop.

Behandlingen har en generel god effekt på kroppen. Kroppen vil gerne hele sig selv fx når du skær dig på noget, så går kroppen i gang med at stoppe blodet og hele såret. Det samme gør sig gældende for ubalance, skævheder og spændinger i krop, her vil kroppen gøre hvad den kan for at få det bedre, men i mange tilfælde har det brug for hjælp. Med Biodynamisk Kranio sakral terapi kan kroppen få den hjælp den har brug for at komme videre og understøtter kroppens egne selvhelbredende kræfter. Behandling med Biodynamisk Kranio sakral terapi giver yderligere en god afspænding af krop og sind.

Her er betydningen af ordene:

Kranio: kranie

Sakral: korsben

Terapi: behandling

 

 

Hvornår kan du få brug for Biodynamisk Kranio Sakral Terapi?

Igennem hele livet slår vi os. Vi falder på gaden, slår hovedet ind i lågen, rammer ved siden af stolen, måske bliver vi påkørt?

Selvom det måske kun gør kortvarigt ondt når vi slår os, så husker kroppen og den spænder op og lukker af! Det kan blandt andet giver følger som:

Smerter i ryg, lænd og nakke

Hovedpine

Koncentrationsbesvær

Kæbespændinger

Tinnitus

 

Hvordan forgår en behandling?

En Kranio sakral terapi behandling eller KST-behandling for voksne forgår typisk ved at du ligger på en briks med tøjet på. Enten på ryggen eller på maven alt efter hvor der skal arbejdes på kroppen.

Behandlingen er med til at aktivere kroppens egen genopbygning. Bindevævet giver slip og samarbejdet med centralnerve systemet gør at spændingerne slippes. Det gør at symptomer vanskelige ubalancer i kroppen bliver rettet op igennem samarbejdet mellem den blide behandling og centralnerve systemet.

Børn eller babyer bliver oftest behandlet hvor de sidder enten på briksen eller hos en af deres forældre eller hos mig alt efter hvor de føler sig tryggest. Du kan eventuelt også sidde ved siden af og lege med din baby så der opnås mest mulig tryghed hos barnet.

En behandling tager oftest 1 time for voksne og ca 30-45 min for børn. Normalt vil man kunne opleve en effekt efter blot en behandling, men oftest kræves der flere behandlinger, dette kommer an på klientens tilstand.

Kan babyer og små børn behandles med Biodynamisk Kranio Sakral terapi?

Ja da, den blide behandlingsform, der ikke bruger hårde tryk eller pludselige ryk, hjælper barnet til at genfinde kroppens helbredende tilstand og sænker samtidig stressniveauet.

KST vil også kunne hjælpe på skader der kan opstå under en hård fødsel. Ofte sker det at babyen på vej ud kan få vredet og trykket på hoved og nakke. Disse skader kan give problemer på sigt hvis de ikke rettes. Heldigvis kan det, med nogle gange få behandlinger, rettes da babyer og børn er ekstra modtagelige overfor behandlingen. Derfor kræver det heller ikke så mange behandlinger.

Certificat Biodynamisk kranio sakral terapi